Risalamande Cheesecake

Ingrediensliste

Bund
180 g. digestivekiks
90 g. smør

Fyld
60 g. flormelis
2 tsk. vaniljesukker
150 g. naturel flødeost
3 dl. piskefløde
1 spsk. citronsaft
5 husblas
Risengrød
150 g. risengrød

Kirsebærgele
500 g. kirsebærsauce
3,5 stk. husblas

Fremgangsmåde

Bund
Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden.
Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med.
Smelt smør.
Bland knust kiks og smør rigtig godt.
Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned.
Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet.

Midte
Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
Rør kold risengrød sammen med flormelis, vaniljesukker og flødeost.
Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
Tag 2-3 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Du kan godt bruge et piskeris. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
Sæt kagen på køl i minimum 4 timer eller gerne natten over.
Når kagen har sat sig i køleskabet, så er det tid til sidste lag, som er kirsebærgele.

Kirsebærgele
Læg din husblas i blød i koldt vand.
Hæld kirsebærsauce igennem en si, så du ikke har nogle klumper.
Hæld kirsebærsauce over i en lille gryde og varm det op ved lav-middel varme.
Når husblas er klar, så kommes den over i den varme kirsebærsauce. Husblas røres godt ud, så der ingen klumper er.
Tag kirsebærsauce af varmen og sæt det til side til afkøling. Det er vigtigt, at den får lov til at køle af, inden den hældes på din cheesecake. Lad den gerne stå og blive kold i 20-30 minutter.
Herefter hældes den forsigtig ud på din cheesecake. Brug evt. en ske til at fordele, så undgår du at ødelægge det hvide lag og du får en flot skarp kant.
Sæt kagen tilbage på køl i minimum 1-2 time, så kirsebærgeleen kan sætte sig.
Når du skal have din kage ud af springformen, så er det en god idé at køre en tynd kniv hele vejen rundt i kanten, så kagen slipper springformen uden at gå i stykker.

Pynt evt. med brændte mandler på toppen.