International Bacondag D. 4/9
Er du klar til International Bacondag D. 4/9?!
Bacon er bedst når det er stegt helt perfekt. Men hvordan gør man det?
Her er en lille guide:
Panden: Er den mest brugte metode, når man steger bacon, men også den tilberedningsform, der sviner mest.
Varmer du panden hurtigt op, risikerer du nemmere, at baconen krøller, end hvis du varmer panden langsomt op, mens baconen ligger på panden. Steg derfor bacon langsomt ved lav temperatur frem for hurtigt ved høj temperatur. Hver desuden opmærksom på at panden er stor nok, så baconen ikke ligger ovenpå hinanden.
Steg bacon cirka 5 minutter på hver side.
Ovnen: Er et godt alternativ, hvis du vil have sprød bacon, men ikke vil passe det på panden. Samtidig giver bacon i ovnen mindre rengøring end pandestegt bacon.
Ovnen skal have en temperatur på 200 grader. Læg baconen på et stykke bagepapir. Du kan forvarme ovnen, og så er stegetiden typisk i underkanten af 10 minutter. Sætter du bacon ind i en kold ovn, er stegetiden mellem 10 og 15 mintter.
Hold øje med din bacon, så den ikke bliver for sprød for hurtigt.
Mikroovnen: Er perfekt når du bare skal lave en smule bacon. Du slipper for en masse rengøring sammenlignet med at stege på panden eller i ovnen.
Hvis du vil sikrer sprødt bacon i mikroovnen, kan du bruge en Bacon Maker. Lav sprødt bacon uden fedtstænk på under 5 minutter. Bacon Maker har bølget bund, så fedtet separeres fra bacon under stegning i microovnen, og resultatet er ekstra sprødt bacon. Låget forhindrer desuden fedtstænk i mikroovnen. Og så er den lige til at putte i opvaskemaskinen efter.